Alla inlägg under juli 2008

Av Christina - 18 juli 2008 21:57

den nu på sommaren....

Höggravid, 2 barn och i värmen med alla turister...inte så kul!

Men min systerson ville gå i stan...

Iallafall så skulle min syster så klart till hennes frisör som hon har här i sthlm fast hon bor i Lund. Ja ni undrar säkert varför? Denna frisör är grym på att rakpermanenta lockigt hår, vilket min syster har. Hon har verkligen testat ett antal men ingen är så bra som denna...det bisarra i det hela är att frisörskan är så poppis så att bokar man en tid på fredag el lördag får man räkna med att spendera ett antal timmar på salongen.

Jag, barnen och min systerson gick lite i affärer då under tiden, måste ju hitta en klänning för bröllopet som jag skall gå på i augusti. En av mina närmaste vänner skall gifta sig då. Jag vet verkligen inte var jag skall hitta det jag skall ha på mig...vill hitta en snygg klänning, men hittar ingen!!

Vi myste lite i solen och åt mellis på Dramaten trappan sen.

Hem och bakade pizza, det var gott.......Nu sover alla, inkl syster...endast jag är vaken.

Av Christina - 18 juli 2008 10:50

Ja så kom regnet igår rejält!

Vi var så klart precis ute och på väg hem efter att ha handlat mat då kom skyfallet.

Vi skrattade och sprang hem...blev blötare för varje steg...Mina Converse var inte vita längre när jag kom hem.

Annars så gjorde vi ej så mkt igår, städade mest. Så skönt när d e klart...man mår så bra och trivs i sitt hem när allt e städat fr grunden!

Efter nattningen så installerade vi liggdelen på vår syskonvagn, Urban jungle. Vi köpte en svart, finns många snygga färger men jag vet hur jag är...stör mig bara på alla färger som skär med varandra sen. Svart är ett säkert kort! Jag tänkte köpa sjyssta åkpåsar i ngra roliga färger sen.

Och så tänkte jag nästan packa väskan..ha ha har inte gjort det med dem andra utan rafsat ihop ngt när d varit dags....kanske skall bryta trenden? Vi får se...kanske packar i helgen. kan inte du komma ut lillen??? trött, trött på att vara gravid nu!

Syrran kom och min systerson....sent vid 23,30 fast jag var pigg...satt ett tag och pratade...mysigt att ha dem här över helgen....


Av Christina - 17 juli 2008 17:29

Jag behöver HJÄLP!!

Vi har alltid redan vetat vad våra barn skall heta redan i magen.

Denna gång har vi inte ens ngra alternativ..Fattar inte att det kan vara så svårt.

Mina andra barn heter ju Leon och Letizia...tanken var att vi skulle hitta ngt fint på L....men det enda som kom upp var Liam och det heter redan deras kusin som är jämn gammal med Letizia..så då är det ej aktuellt.

Det behöver absolut inte vara namn på L men det skall vara lite i samma changer som dem andra namn. Eftersom vi har lite andra påbrå så är iallafall kravet att det skall fungera internationellt...inget på Å, Ä, Ö alltså.

Så kom gärna med förslag....uppskattas eftersom oron att han skall heta lillebror hela sitt liv börjar bli jobbigt..;0)

Jag har startat en omröstning så lämna så många förslag som ni vill....tackar vänligast på förhand. Nu skall jag laga pannbiffar.....skriver lite sen när barnen sover...om inte lillebror tänkt komma ikväll...(inte troligt)

Av Christina - 17 juli 2008 10:14

man får hoppas att d inte blir så....

Inte för att jag vet vad vi skall göra idag???

Just nu måste jag städa och fixa.

Min syster och systerson kommer ikväll, det blir mysigt!

Regn el inte regn...återstår att se.....

Av Christina - 16 juli 2008 20:52

Ja idag så bestämde jag och barnen ganska snabbt att vi skulle inte bada. Eller jag bestämde, Leon blev först inte så glad men accepterade det sen.

Letizia hade nog fått lite väl mkt vatten i öronen fr gårdagens badning, så igår när jag skulle natta henne så tog hon på örat och sa -Aj aj flera ggr.

Lilla stumpan min, hon fick alvedon för inte nog med det så håller hon på att få fler tänder oxå.  Hon sov hela natten och jag var rätt nöjd när jag insåg att klockan var nästan 07.00 innan hon vaknade idag!!!

Vilken sovmorgon!! Kan ju få vilken mamma som helst att hoppa jämnfota....

Kändes nästan lite konstigt när jag och barnen åt frukost så sent som 08.30 för att vi stannade kvar i sängen och myste. När hände det sist?

Båda barnen brukar mysa på morgonkvisten inne hos oss....Finns det ngt mysigare än att få mysa och pussa på sina barn? Det är ett av lyxen att vara hemma med barnen.

Josef som jobbar mer än ngnsin nu :0(, gick innan kl.07.00 men kom iallafall hem tidigare än andra dagar, var redan hemma vid kl.18.30 :0)

Vi var hemma på förmiddagen och jag städade medans barnen busade med varandra. Leon är verkligen en fantastisk pojke med ett stort hjärta.

Han är så omtänksam och tar hand om sin lilla syster så att man blir rörd och gråtfärdig ibland när man ser dem tillsammans.

När jag fått i barnen lunch så gick vi till stan och jag inhandlade den sista burken body butter på Body Shop för denna graviditet. Cacao smöret är super att smörja in magen med...känns bra iallafall.

Vi begav oss hemåt till Kungsholmen sen, träffade Leons kompisar plus mammor i Rålis parken. Det fanns verktyg och virke så att man fick snickra idag och Leon blev lyrisk! Han och jag hjälpte väl till lite...inte mkt med en liten jolle som skulle sågas och spikas, limmas segel på. Den blev fin....Har lagt in en liten bild på den.

Hem och in i duschen allihop..äta mat...Bolibompa-time. Natta lillan, idag sover hon för första gången i sin nya säng. Fick tipset av en annan mamma som fått tätt att införskaffa sig en resesäng med en bra madrass under perioden innan dem kan sova i en riktig säng. Jag köpte IKEAS lyxmadrass till henne. Hon skall ju sova i vånings sängen med Leon sen, men det är hon inte riktigt redo för än...kanske om ett halvår?

Nu är det tyst här hemma, Josef skulle läsa saga för Leon och nu verkar han somnat med...

Kvällssolen strålar in genom balkongen och jag njuter av tystnaden...lugnet efter en hel dags lek och stoj.

Min älskade syster ringde och sa att dem kommer upp på besök i helgen, det var först tänkt att dem skulle komma nästa helg....Hon hoppas att lillebror vill komma nu, det hoppas jag med. har lite molande värk men inte mkt...men kanske kanske på G?


Av Christina - 15 juli 2008 19:18

Ja idag blev det bad!

Det blev Huvudsta badet och barnen var nöjda. Det var jag och barnen samt Eddie med sin föräldrar, Jennie och Fredrik och lillebror Sixten som gick dit.

Det är en liten kort promenad fr oss har vi just upptäckt.

När vi kommer fram dit så vaknar lilla flickan och vill bada genast!

Letizia är verkligen en liten våghalsig tjej. Man kan inte lämna henne obevakad en sekund. Hon sprang till vattnet på en gång...Jag fick snällt vänta med min kopp kaffe...

Leon och Eddie lekte i vattnet och hade kul.

Ja och så Letizia som klev rakt ut i lilla poolen. Vid ett litet ögonblick när jag vände huvudet för att se vad Leon skulle visa för badtrick så hamnade ju så klart hon under vattnet. Hon sa inte ett ljud när hon kom upp, hostade bara lite...inget gnäll där inte.

Hon badade säkert 4 ggr och sen så lyckades ju hon när hon busade med dem stora killarna springa rakt in i bränn nässlor. -Aj, sa hon bara...sen var d bra. Otroligt....

Och sist men inte minst så ramlade hon så klart innan vi skulle gå..och fick ett skrapsår. Får en att tänka hur jag borde ha gjort för att lyckas avvärja alla incidenter. Jag är ju bakom henne knappt 1 meter. Kan jag göra mer? Och hur skall jag göra? Jag tror att det är bara nog det att jag måste vänja mig vid att ha en liten tuffing till tjej som vill testa allt. Är ju inte van eftersom Leon var helt tvärtom.

Kom hem och vi var alla trötta....

Och nu är vi alla mätta efter Leons önskan om spagetti och köttfärssås.

Lillebror verkar lite väl nöjd inne i magen och visar inget tecken på att vara på väg ut...till hans mor förtret!!!

Ja och så skall vilda flickan sova nu....

Av Christina - 15 juli 2008 08:53

Åh idag skall vi iallafall gå och bada!! Det är ju så fint väder, måste passa på.


Igår sa Josef att han ev. inte kan vara mer ledig än 10 pappa dagarna!!? Va?

Niiice.....Vi som har så dåligt med barnpassning typ obefintligt, Yaya det vill säga min mamma är för gammal och ständigt sjuk (låter kanske krasst när jag uttrycker mig så men jag är uppvuxen med en hypokondrisk mor). Josefs mor är oxå gammal, har tillräckligt med andra barnbarn som skall passas och hon brukar bo större del av året i Marocko. Morfar död och farfar är totalt frånvarande i våra liv. Min syster bor för långt bort, i Skåne och nästan alla fastrar (5 st) är karriärskvinnor så d har ej blivit så att man frågar dem. Kanske dumt att man ej gjort? Faster Soad verkar ju vilja träffa barnen...kul att hon tagit initiativet.

Ja ja jag skall ej klaga, skaffade ej barn för att ha barnvakt men lite hjälp skulle vara trevligt ngn gång.

har ju en del vänner som erbjudit sig men d blir liksom ej av...

Josef har ju fått sin anställning ändrad fr fast till timanställning, så himla fräckt av hans chef!! det gör att han knappt kan vara borta fr jobbet. trodde ändå att vi skall ha lite tid tillsammans nu när nr 3 kommer. Vet knappt hur jag skall fixa det, jag & 3 barn med olika behov!!!

Jag får väl styrka ngnstans ifrån, hoppas mitt tålamod också finns då.


Nu skall jag ej fundera på det..

Idag skall vi bada.....Eriksdalsbadet el Huvudstabadet.......

Lillebror verkar inte visa tecken på att vilja komma  idag....så ännu en dag med den stora magen ;0)

Av Christina - 14 juli 2008 22:10

Nu är jag redo!!!
Är du inte det lille killen i magen??
Trångt i magen och så mkt plats här ute..

Det måste ju vara ensamt med magknorr, hjärtljud och alla i familjens röster utifrån....

Kom ut hit till oss istället! vi väntar alla på dig med iver och undrar så vem du är?
Jag gissar på trots att du bökar en hel del att du kommer vara en rätt lugn kille, ja eller så önskar jag mig det. Storasyster din är aktiv och busig så att det räcker för oss alla.
Visst låter det mysigt med en splitterny vagn som skall invigas när du kommer. Sängen är redo för dig.

Hus m eget rum får du lagom till 1-årsdagen! 
Mamma, pappa, storebror och storasyster vill ju att du skall lämna din trånga lilla vattenfyllda etta och komma ut till oss i värmen.

Här har vi sommarlov, äter glass och har det helmysigt. Låter lockande va?
Visst vill du komma ut, visst vill du träffa oss? Men frågan är bara när.....

Skapa flashcards